Biff i ostronsås

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 4 salladslökar
  • 2 pak soi eller kinakål
  • haricots vert/bönstjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, mild
  • Jasminris till 4 port.
  • ca 0.5 dl jordnötsolja till stekning
  • 2 dl ostronsås
  • 1 msk socker
  • 7-8 msk soja
  • Färska basilika
  • Färsk lime

Gör så här

Skär salladslök och kålen bitar. Skiva chilin, utan kärnor.
Koka jasminris enligt förpackningens anvisning.
Skiva köttet tunt. Hetta upp jordnötsolja i en wok, och stek kraftigt men snabbt i omgångar så det får färg, utan att kokas. Det får gärna vara rosa i mitten. Lägg på ett serveringsfat. Woka kål, salladslök och bönorna i omgångar. Salladslöken får gärna brännas lite.WP_000767 Pressa vitlök i en liten kastrull, tillsätt ostronsås, socker och soja och koka ihop, sjud några minuter. Blanda nu rubb och stubb i en vacker wok eller panna. Servera med ris, garnera med lime, strimlad basilika och röd chili.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *