Biff Stroganoff

Ingredienser

  • 1 kg rumpstek, biff
  • 400 g svamp som ostronskivling och skogschampinjoner
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar krossade tomater
  • 6 dl smetana (alt. creme fraiche)
  • 4 saltgurkor i lagom stora tärningar
  • 1-3 dl grädde/vatten enligt smak
  • 6 msk dijonsenap
  • 6 msk tomatpuré
  • 2-3 msk socker
  • Salt, peppar och ris

Gör så här

Tillaga ris.

WP_000753Hacka lök, skiva svamp och stek hejdlöst gyllenbruna. Skär köttet i strimlor a la Biff Stroganoff, och torka bitarna med papper, för att sen bryna dem snabbt utan att de blir genomstekta.

Blanda kött, lök, svamp i en stor gryta och tillsätt tomatkross, tomatpuré, senap, peppar och ganska mycket salt. Koka ett par minuter. Tillsätt smetana, mjölkgrädden och sjud i 7 minuter. Smaka av med socker och kryddor och tillsätt gurkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *