Chili con aubergine

Varför kött? Skippa veggifärsen!

Ingredienser

  • 700-800 g aubergine
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olja (oliv eller solros)
  • 1 röd paprika
  • 2 gula lökar eller 1 stor
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 3 pluttar tomatpuré
  • 0.5-1 msk spiskummin
  • 0.5-1 msk paprikapulver
  • Chiliflakes enligt smak, i grytan och som tillbehör vid servering
  • 1, (max 2) brk krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller lite kalvbuljong
  • 2 brk cannellinibönor
  • Salt & peppar
  • 1 msk honung
  • 1/2 msk vinäger
  • Lättrostat bröd och färsk koriander som tillbehör

Gör så här

Tärna auberginen riktigt fint, 3-5 mm stora bitar, nästintill hackat. Salta, låt dra några minuter och stek i rejält med olja. Ta bort från värmen.

Skär paprikan och gul lök i små bitar och fräs. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor. Fräs 3 minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Sjud 10 min.

Mot slutet tillsätt bönor (väl avsköljda) aubergine och smaka av med honung, vinäger och ev mer kryddor, salt.

Servera med bröd och koriander och eventuellt mer chilli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *