Vegetariskt

Chili con aubergine

Det som tar lite tid är att tärna auberginen.


Ingredienslista

  • 500g aubergine
  • (ev lite veggifärs)
  • Olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 pluttar tomatpuré
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 800 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller köttbuljong
  • 400 g (netto) canellinibönor eventuellt kompletterad med kidney/vita/kikärtor
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vinäger
  • Salt&peppar
  • Lantbröd
  • Färsk persilja eller koriander

Gör så här

Tärna aubergine smått, ca 3×3 mm. Lägg i durkslag, salta och låt rinna av om du har tid.

Tärna paprika. Hacka gullök och vitlök.

Stek aubergine (ev tillsammans med veggifärs) ganska kraftigt i en gryta med mycket olja.

Tillsätt gullök, vitlök, kryddorna, tomatpuré och fräs några minuter till.

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning. Låt sjuda 10 min.

Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.

Servera med bröd och färsk persilja /koriander.