Chokladtryffel med ädelostfyllning

Ingredienser

 

  • 1 dl vispgrädde
  • 250g mörk choklad
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker eller
  • 2 tsk snabbkaffe och/eller
  • 1 msk konjac eller whiskey
  • 100 g ädelost

 

Gör så här

Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmer så att smeten kallnar och stelnar.

Rulla små kulor av osten.

Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.

Rulla kulorna i kakao och lägg dem i t.ex. pappersformar. Förvara svalt i burk med lock.

Källa:Coop

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *