Crema di Mascarpone

En enkel underbar italiensk klassiker. Vill man inte göra en hel tiramisu, så kan man hålla tillgodo med krämen;

 

Ingredienser 6 pers

  • 500 g Mascarpone (nej, det går inte lika bra med philadelphia-ost)
  • 4 äggulor
  • 1 äggvita
  • 4 msk Marsalavin
  • 4 msk strösocker
  • Lite kakao
Vispa ihop äggulor, marsalavin och socker tills sockret löst sig. Rör i mascarpone, lite åt gången och rör med en handvisp, så löser den sig till slut.
Vispa äggvita till fast skum, och blanda försiktigt ner i den andra röran. Häll upp i serveringsskålar, låt stå i kylen ett tag.
Pudra över kakao innan servering. Kombinera eventuellt med vinmarinerade jordgubbar eller annat du gillar i fruktväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *