Gorgonzola-cheesecake med rödvinssirap

Gorgonzola-cheesecake

Ingredienser
8 små portioner (använd 24 pappersbakformar)

  • 8 digestivekex (125g)
  • 50 g smält smör
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g gorgonzola
  • 0,5 dl rödvin
  • 0,5 dl vit sirap
  • Garnera med päron

Gör så här

Blanda rödvin och sirap i en kastrull och koka 2 minuter. Låt svalna.

Krossa kex och mosa med smöret och mixa sen med elektrisk mixer, typ stavmixer.
Tryck ut blandningen i tredubbla formar och grädda dem i ugn i 170 grader ca 15 minuter. Låt svalna.

Blanda ostarna till en slät smet som är lika med fyllning. Bred fyllningen över bottnarna och ställ i kylskåp.

Inför servering tar du försiktigt bort pappersformarna och ringlar sirapen över. Dekorera med päron i tunna skivor 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *