Indisk Kyckling

Ingredienser

  • Några dl yoghurt (ca 5-10)
  • Färsk riven ingefära
  • Kanel malen och hel
  • Gurkmeja
  • salt och peppar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • Kycklingfile eller vad som önskas. Lagom stora bitar.
  • Rapsolja
  • 1 Rödlök
  • färsk koriander till topping

 Gör så här

Blanda först marinaden; All yoghurt, riven ingefära (några matskedar), malen kanel (ca 1 msk), lite gurkmeja, 2 vitlöksklyftor (pressade) salt och peppar. Låt Kycklingen ligga i marinaden ett tag.

Ta upp kycklingen ur marinaden, som du sparar, och fräs kycklingen i olja, rödlök (dela i stora bitar), hel kanelstång, åter lite färskt riven ingefära, 2-4 vitlöksklyfter (pressade eller skivade). Låt kycklingen få färg, men inte mer. Häll sedan marinaden i grytan med kycklingen och övriga ingredienser och låt puttra en halvtimme.

Servera med t.ex. Naan-bröd.

Källa: Sujit med familj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *