Irony, Pinot Noir 2010

Irony, Pinot Noir 2010
North Coast, Kalifornien

 

En chansning från bolagets hyllor. Läste om den, med viss positiv respons på nån blogg.

Jag ger den 4 starka stjärnor, eftersom jag imponeras av en mycket smakrik/mustig Pinot Noir med  krydda, vilket jag inte brukar uppleva av en Pinot Noir. Den har förvisso 4% Petite Sirah.
En viss sötma slår mig direkt, och i den känner jag fat och övermogna jordgubbar eller möjligtvis smultron. Inte alltför komplex, den passar som högsta njutning en fredag kväll som denna…..fast ju mer jag sippar ju mer nyanser hittar jag. En svag strävhet påminner mig om espresson i morse. Jag funderar på vad som skulle krävas för 5 stjärnor, och inser att jag får fundera ett tag.

En bit mjuknande Morbier och lite Timmermanskorv passar som handen i handsken till denna Pinot Noir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *