Jordgubbar med apelsinmascarpon

Midsommardessert 2020!

Ingredienser 8 st

  • 500 g mascarpone
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 1-2 apelsiner
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g färska jordgubbar
  • 1/2 pkt savoiardikex
  • 1 litet paket maränger

Gör så här

Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker med elvisp, men lättsamt. Skölj apelsin och riv ner cest, blanda runt.

Dela jordgubbarna i kvartar.

Vispa grädde.

Ta fram serveringsglas och lägg ca 1st delat savoiardikex i botten på varje glass. Pressa över lite apelsinsaft så kexen får suga i sig.
Fortsätt sen med mascarponekrämen, jordgubbar, grädde. Och sist krossar du maräng över hela härlighet.

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *