Krabbelurer

Krabbelurer, en blandning av plättar och munkar. Bör tillagas över öppen eld på stekhäll eller dylikt. Förbered smeten hemma och ta med fett, socker, kanel sylt och grädde.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker +rullning
  • 1,5 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljpulver
  • olja att steka/fritera i
  • Sylt och grädde vid servering
  • eventuellt kanel att rulla dem i
  • Definitivt strösocker att rulla dem i


    Gör så här

Vispa med elvisp socker och ägg pösigt. Tillsätt mjölk och sen mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Smeten ska vara rejält tjock.
Värm rikligt med olja i Murika eller stekhäll och klicka ner små pluppar av smet. Grädda max 3-4 minuter per sida, eller kortare tid om du har för varmt i brasan eller vill ha en krämig mitt.

Ladda dem med en omgång fett runt om innan du lyfter över dem i sockerskålen. Rulla och servera med sylt/grädde.

Tips, grädde på sprutburk/sylt på tub är perfekt att ha med på utflykten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *