Kroppkakor på Gnocchi

Istället för att göra traditionella kroppkakor, gör man gnocchi och steker fläsk mm sidan om

  • 1gul lök
  • 500 g färsk gnocchi
  • 280 g bacon eller rökt sidfläsk
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • persilja till garnering
  • kokta små gröna ärter och rörörda lingon till

Gör så här

Skala finhacka löken.
Stek lök, fläsk och kryddpeppar i 1/3 av smöret i en stekpanna ca 5 minuter. Låt det bli lite gyllenbrun och knaprigt i hörnen. Ta ur stekpannan och ställ åt sidan.
Stek gnocchin i resten av smöret och oljan i samma panna under omrörning ca 5 minuter, tills gnocchin är gyllenbrun och krispig. Krydda med salt.
Lägg tillbaka baconfräset och stek ytterligare någon minut. Garnera med persilja.
Servera den stekta gnocchin med gröna ärter och rårörda lingon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *