Laxburgare med olivmajjo

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 hackad knippe-lök
  • 1,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • lite olja eller smör
  • + Sallad, bröd, tomat, ev lökringar

Olivmajjo

  • 100-250 gram hackade urkärnade oliver (gärna svarta)
  •  2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 skivad knipplök
  • 1-2 dl majonäs
  • pressad citronsaft från 1/2 citron

Gör så här

Ta bort skinn och ben från laxen och kör den i mixern. Blanda med övriga ingredienser och forma till biffar. Pensla burgarna med olja och grilla, eller stek som vanligt i smör ca 5 minuter.

Blanda alla majjo-ingredienser och använd som dressing till burgarna. Servera med bröd, sallad och tomat.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *