Laxkub med hummer, saffranssås och löjrom

Ganska enkelt och snabblagat om man köper gravad lax, vilket kan vara svårt när man behöver hel bit.

Ingrediense

  • 1 hummer, kokt
  • 200 gram gravad lax, tjock nog att skiva i 3 lager
  • 1 msk fiskfond, koncentrerad
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 0,5 krm saffran
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 50 gram löjrom och färsk dill till garnering

Gör så här

Plocka ut köttet ur hummern enligt konstens alla regler. Dela köttet i mindre snygga bitar. Lägg köttet åt sidan (Spara renset och gör soppa om du vill).

Koka ihop allt till saffranssåsen tills hälften återstår.

Skär laxen till ca 3X3 cm rutor och i sin tur 3 skivor som läggs på varandra på höjd. Fördela laxen på tallrikar. Toppa med en eller två hummerbitar och lite färsk dill. Ringla den varma såsen runt laxen och lägg små klicka med löjrom runt om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *