Linsbiffar på röda linser

Dessa har jag precis börjat utforska, med olika tillbehör, och som veggi-bullar med mos osv. Färsen får en tjock konsistens som är lätt att forma. Den håller ihop under stekning och blir riktigt krispig.

Ingredienser

  • 2 dl torkade röda linser
  • 2-4 msk tahini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200-300 g morötter
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja och kanske kryddpeppar, svartpeppar, 1 msk kalvbuljong?
  • 1 tsk salt
  • T.ex. rotfrukter (rödbeta , morot, potatis) att Rosta i ung med salt, olja och torkad rosmarin. Eller varför inte råstekt potatis eller potatismos.
  • Sås t.ex. 2 dl yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk fryst dill, olivolja

Gör så här

Blötlägg 6h eller mer och skölj av linserna. Det fina är att inte koka linserna, så blir konsistensen bättre.

Riv morötter grovt och pressa ut saften med nävarna. Drick upp juicen.

Rosta klyftor av rotfrukterna i 225 grader tills fin färg. Vänd runt ett par gånger under tiden.

Mixa linserna med tahini och vitlök och kryddor. Blanda med de rivna morötterna, sesamfrö, potatismjöl, persilja och salt. Forma till biffar eller bollar och stek i olja.

Blanda allt till dillyoghurten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *