Linsbiffar på röda linser

Dessa har jag precis börjat utforska, med olika tillbehör, och som veggi-bullar med mos osv. Färsen får en tjock konsistens som är lätt att forma. Den håller ihop under stekning och blir riktigt krispig.

Ingredienser

  • 2 dl torkade röda linser
  • 2-4 msk jordnötssmör eller tahini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g morötter, grovriven
  • 1 msk sesamfrö
  • 1-2 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • 1 tsk salt
  • T.ex. rotfrukter (rödbeta , morot, potatis) att Rosta i ung med salt, olja och torkad rosmarin. Eller varför inte råstekt potatis?
  • Sås t.ex. 2 dl yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk fryst dill, olivolja

Gör så här

Blötlägg 6h och skölj av linserna. Det fina är att inte koka linserna, så blir konsistensen bättre.

Rosta klyftor av rotfrukterna i 225 grader tills fin färg. Vänd runt ett par gånger under tiden.

Mixa linserna med jordnötssmör/tahini och vitlök. Blanda med de rivna morötterna, sesamfrö, potatismjöl, persilja och salt. Forma till biffar eller bollar och stek i olja.

Blanda allt till dillyoghurten.

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *