Mammas äppelpaj

Ingredienser

  • 8-10  äpplen, syrliga, skivade
  • 3-4 dl strösocker+ lite till
  • Skapligt med kanel
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 7,5 dl vetemjöl

Gör så här

Blanda allt till degen/skorpan; smör i klickar, socker, vetemjöl. Låt deg vila i kylen ett tag.

Varva skivad äpple, kanel och socker i en smord form. Tryck ut (inte smula, det är ingen smulpaj) pajdegen över äppelskivorna. Tryck till lite så den blir kompakt. Det SKA vara mycket deg på äpplena. Klicka lite smör över pajen innan den åker in i ugnen, 200 grader, 30 minuter. Låt stå ett tag om du kan vänta. Servera som vanligt alltid paj med obegränsad mängd vaniljsås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *