Mammas fiskgryta med saffran

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 300 g laxfilé
  • 500 g räkor med skal
  • Musslor
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • lite smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk tomatpuré
  • Ca 1 tsk salt, smaka dig fram
  • 1-2 tsk timjan, torkad
  • 1-2 tsk basilika, torkad
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 1,5 fiskbuljongtärning, eller motsvarande
  • 2 dl vispgrädde (40%)
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • image

Majonäsröra

  • 2 dl majjo
  • cayenpeppar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

Skala räkorna.

Fräs all lök i smör. Tillsätt tomatpuré, lite salt, timjan, basilika, vin, buljong och vatten och låt puttra ca 5 minuter. Under tiden…

…blanda alla ingredienser till majonäsröran. Lägg upp i serveringsskål, ställ åt sidan tills serveringsdags.

Tillbaks till grytan: Tillsätt grädde, Creme fraiche, saffran och puttra ytterligare några minuter. När du smakat av och är nöjd, så lägg i musslor, fisken (delad i lagom munsbitar) och låt puttra försiktigt i 7 minuter ca. Tillsätt räkorna sist, precis innan servering. Glöm inte att värma tallrikarna du ska server i!
Toppa ev med räkor för att styla upplägget. Majjoröran klickar man själv i soppan.

 

Källa: Mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *