Mannagrynspudding

Påminner lite om ostkaka. Funkar med risgrynsgröt också.

Ingredienser

  • Färdig gröt på 1,5 dl mannagryn och 1 L mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl russin
  • 2 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • Lite kardemumma

Koka gröt enligt anvisningar på paketet och tillsätt grädde och russin direkt efter under sjudning. Om gröten är kall (gammal) häll i grädde och russin och koka upp på nytt.

Låt svalna 15 minuter. Rör i ägg, socker, vaniljsocker, kardemumma och mandelmjöl. Grädda i smord form 35 minuter 200 grader.

Servera med bär, sylt. Eller blanda Marsala och grädde till!

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *