Mexikanska bönburgare

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja
  • Kokta kidneybönor 380 g
  • 1 burk chunky salsa
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 200 g cashewnötter
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • salt
  • Guacamole som tillbehör
  • Tomat, pitabröd, rödlök, sallad, chilisås som tillbehör

 Gör så här

Hacka gul lök, vitlök och fräs mjuka. Ta bort från värmen

Skölj av bönorna och mixa dem tillsammans med salsa, sambal, hälften av cashewnötterna och den stekta löken.

Rör ner ströbröd, persiljan, och salt. Låt svalna.

Hacka resterande cashewnötter. Forma 8 biffar, som du panerar med de hackade cashewnötterna. Stek några minuter på varje sida tills fin färg. Servera i pitabröd med guacemole, och skivade tomater, rödlök, sallad och ev chilisås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *