Morots- och apelsinsoppa med pepparotsröra

Underbar soppa som Christina bjöd på hemma i västra hamnen.

Ingredienser

  • 1 chilifrukt
  • 500 g morötter
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk koncentrerad grönsaksbuljong, el. dyl.
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 5 dl morotsjuice
  • 5 dl vatten
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • Salt

Pepparrotsröra

  • 3 msk finriven pepparrot
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt & peppar

Gör så här

Kärna ur och strimla chilin. Skala och skär vitlök, morötter och schalottenlök i tunna skivor. Fräs allt detta i olivolja i 5 minuter. Tillsätt buljong, morotsjuice, apelsinjuice och vatten. Låt småkoka tills morötterna mjuknat, ca 10-15 minuter.

Blanda ihop allt till pepparrotsröran.

Mixa soppan slät med t.ex. stavmixer. Tillsätt vinäger, apelsinskal och salt efter smak. Hetta upp innan servering. Servera med pepparrotsröran bredvid och lite bröd eller fröigt knäckebröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *