Pumpasoppa 2.0

Ingredienser

  • 1 kg pumpa och/eller butternut (vikt=urkärnad och skalad)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor klick smör och olja till stekning
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 lime
  • 1-2 tsk sambal oelek eller dyl.
  • Lite salt

Tillbehör

  • Rotfrukter att fritera eller färdiga rotfruktschips
  • Gräslök

Gör så här

Hacka lök och vitlök, och skär den skalade och urkärnade pumpan i bitar. Fräs detta i olja och en riktigt stor klick smör tills pumpan mjuknat och fått lite färg.

Häll större delen av buljongen över pumpa och löken i en gryta. Tillsätt buljong efter konsistens och smak. Låt koka 10-15 minuter.

(Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor och fritera i omgångar i olja. De behöver inte få färg, de stelnar efter att du tagit upp dem med hålslev och låter de rinna av på smörpapper. Testa dig fram. Salta!)

Mixa soppan med stavmixer tills riktigt slät, och rör/mixa i crème fraiche. Smaka av med limeskal och limesaft, Sambal och ev. salt.

Finhacka gräslök.

Servera i varma tallrikar och toppa med tillbehören.

SavedPicture-201492493454.jpg

Pumpa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *