Fågel Festligt Vardagsmat

Ratatouille med halloumipanerad kyckling

Många moment, men inget avancerat. Gör ratatouille i förväg så går det få till denna smått festliga rätt mitt i veckan.


Ingredienser ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 jalapeno (eller Sambal Oelek)
  • 0.5 dl riven färska ingefära
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond eller motsvarande
  • Salt & peppar
  • Ev lite honung

Ingredienser kycklingen

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 200 g halloumi
  • 2 ägg
  • smör och olja

Gör så här

Tärna aubergine, zucchini, paprika. Skör gul lök i klyftor, pressa vitlök och hacka jalapeno, urkärnad.

Stek allt detta utan att de får färg. Tillsätt tomatkross, fond, salt, peppar, honung. Puttra i 10 min.

Riv halloumi grovt och blanda med mjöl. Vispa äggen i en tallrik. Skär kycklingen i tunna små filéer och salta dem. Vänd sen i ägg, därefter i mjöl/halloumi-blandningen.

Stek kycklingen ca 3 minuter per sida på ganska hög värme.

Servera med ratatouille.