Renskav med rotfrukter i messmörsås

Ingredienser

  • 2 pkt fryst renskav a 240 g
  • 50 g smör
  • salt & peppar
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 100 g rotselleri
  • 100 g kantareller
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk messmör
  • Tillbehör:kokt mandelpotatis och lingon

    Gör så här

Bryn renskavet i hälften av smöret. Salta peppra. Lägg åt sidan.

Skala lök,morötter,palsternacka och rotselleri. Skiva lök och skär rotsaker i mycket smala strimlor/stavar.

Stek lök, rotsaker och svamp med resterande smör och vänd efter en stund ner renskavet tillsammans med timjan.

Rör ner crème fraiche, mjölk och messmör och låt koka någon minut. Späd eventuellt med mer mjölk.

Mosa den kokta potatisen grovt och servera renskavet på ett litet berg av mos, med lingon på topen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *