Saffranskryddad brysselkål med yoghurtsås

Ingredienser

Brysselkålen

Brysselkål 500 g
Gul liten lök 1 st
Vitlöksklyftor 2st
Morot 1 st
Saffran 0,5 gram
Kanelstång 1 st
Kardemummakapslar 10 st
eller 0,5 tsk malen kardemumma
Lagerblad 1 st
Vatten 1,5 dl
Grönsaksbuljong 0,5 tärning eller dyl.
Ev. blandade bönor, 3 dl.

Yoghurtsås (bara att blanda allt!)

1 dl tjock/fet yoghurt
0,5 tsk Sambal Oelek
1 msk flytande honung
Lite salt och pressad citron

Gör så här

Putsa kålen, dela i halvor. Strimla gul lök, och skiva vitlök. Skär morot i skivor (”slantar”).
Fräs allt i panna eller gryta, och tillsätt sen kryddorna och stek i 4-5 minuter.
Tillsätt vatten och buljong och låt sjuda ca 10 min eller tills kål/morötter känns fina.
Smaka av med salt och citronsaft, och servera med såsen.
För matigare variant tillsätt 3 dl blandade bönor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *