Skördepaj

Lina gjorde denna, värsta bjudmaten!

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 100g kallt smör,tärnat
  • 1 ägg

Fyllning

  • 2 små rödlökar
  • 1 liten zucchini
  • 200 g butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk hackad timjan eller 1 msk rosmarin
  • 2 medelstora kokta rödbetor, i skivor
  • 150 g chevre

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven vällagrad ost
  • 2 msk hackad timjan eller 1 msk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

Fixa rödbetorna. Sätt ugnen på 200.
Mixa mjöl, salt och ägg i matberedare.Tillsätt ägg och kör vidare tills du får en fin deg. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt 10-20 minuter. Förgrädda 15 minuter.

Skala och klyfta lökarna.Skär zucchini på längden, 1 cm tjocka, långa skivor. Skär pumpan på liknande sätt. Rosta ”skörden” i ugnen med olja, salt och örter i 30 minuter.

Vispa ihop ägg, grädde, ost, örter, salt och peppar.

Fördela alla grönsakerna tillsammans med smulad chevre i pajen och häll över äggstanningen. In i ugnen, 40 minuter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *