Risotto Ostronskivling

En risotto kan kombineras i det oändliga; olika svampar, grönsaker, saffran citron eller varför inte en skvätt tryffelolja!
Här följer en basvariant med ostronskivling, som kan användas som tillbehör till en mängd olika rätter.

Ingredienser 4 port

  • 200 g ostronskivling, finhackade
  • 4 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar , finhackade
  • 1 vitlöksklyfta , finhackad eller finriven
  • 3 dl Arborioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 – 1 1/2 liter varm hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost eller Grana Padano
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg. Tillsätt lök, vitlök och ris. Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut. Häll på vinet och låt det koka in. Späd sedan med het buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 18 minuter. Riset skall ha en liten kärna och risotton skall vara ganska blöt.

Ta bort från plattan och rör ner osten, server omgående.

1 comment for “Risotto Ostronskivling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *