Tagliatelle med palsternacka, pancetta och rosmarine

Enkelt men svingott. Snåla INTE med rosmarine, så blir det bra. I Nyköping introducerade Jonas mig för denna klassiker.

Ingredienser 4 pers

  • ca 200-300 g pancetta eller liknande
  • ca 4 msk torkad rosmarin
  • Olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 palsternackor
  • 500 g tagliatelle
  • 3 nävar riven parmesan
  • salt & nymalen svartpeppar

 

Gör så här

Strimla palsternackorna med t.ex. en potatisskalar. Uteslut stammen i mitten.

Dela skinka till munsbitar och stek den tillsammans med rosmarin i olja ca 2 minuter i en gryta eller rymlig panna. Lägg i pressad vitlök och palsternacksstrimlorna och fräs lite lagom tills de mjuknat. Salta och peppra.

Koka pastan, och blanda med palsternackorna/skinkan. Släng i en näve riven parmesan och blanda frenetiskt, och spara resterande parmesan till matbordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *