Tagliatelle, vitlök, tomat, basilika

En mycket enkel, kanske självklar, men god pastarätt som behövs på print för att inte försummas. En rejäl bit parmesan bör alla alltid ha i kylen. Om man alltid vill ha färska Basilika, köp 5 krukor på Coop, och plantera i en stor kruka. Klipp uppifrån och ner, precis ovanför en klyka/bladstjälk.

Koka aldrig pastan mer än den kortaste rekommenderade koktiden.

Ingredienser 2 pers

  • Tagliatelle, några bollar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 ask små tomater
  • Färsk basilika
  • Rivet lime-skal, INGET VITT!
  • Riven parmesan, eller dyl.

Gör så här

Sätt på vatten till pastan. Fräs vitlök i olivoljan, tillsätt tomaterna mot slutet.

När du kokat pastan blandar du ner denna i oljan/vitlökarna/tomaterna och rör om hastigt. Servera på uppvärmd tallrik, strö över ost och limeskal och grovt hackad basilika.

Korka upp en Appasimento Tommasi.

Bättre än makaroner med ketchup!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *