Festligt Fisk

Tommys fisk med bacon, med twist

Baconinlindad fisk med touch av Bearnaise. Jag rullade små spättafiléer, men det funkar lika bra med torskrygg eller nåt.


Ingredienser

  • Små plattfiskfiléer (eller torskrygg)
  • 1 pkt bacon
  • 2 vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • Ca 2 msk dragon (mycket ska de vara)
  • 100 g smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 rödlök
  • Salt&peppar
  • Potatismos-grejer

Gör så här

Finhacka rödlöken, vitlöken. Lägg vitlök och hälften av den hackade rödlöken tillsammans med smör och sambal i en ugnsform. In i ugnen, som du nu sätter på 200 grader. När smöret nätt och jämnt smält, tag ut formen och tillsätt dragon, salt, peppar och vitvinsvinäger. Rör om och låt dra.

Gör potatismos.

Rulla fiskfiléerna och linda bacon runt. Lägg fiskknytena i ugnsformen i smörskyet. Toppa med resterande rödlök. Hacka eventuellt överbliven bacon och lägg i skyn.

Tillaga i ugn ca 20 min tills fisken är färdig. Glöm inte ösa sky över fisken minst ett par gånger under tiden.