Veggi-färssås

Efter många försök så är detta den bästa veggifärssåsen, som barnen dessutom älskar.

Ingredienser

  • Belugalinser 2.5 dl (okokt)
  • 300 g vegansk färs t.ex. Hälsans Kök eller Anamma.
  • 1 gul lök
  • 5-7 stora vitlöksklyftor
  • 200-300 g kålrot
  • 200 g rotselleri
  • Nån msk kalvbuljong
  • 2-3 brk krossade tomater
  • 1 morot
  • Ev stjälkselleri 1-2 stjälkar
  • Ett par msk soya
  • Vatten och tomatpuré
  • Salt, svartpeppar eller chilipulver
  • Mycket Timjan, oregano och lite mer försiktigt med rosmarin och torkad basilika.
  • Chiliflakes i eller vid sidan.
  • Spagetti och parmesan

Gör så här

Koka linserna, gärna i buljong. Det viktiga sen är att tärna rotfrukter och stjälkselleri till riktigt små kuber , ca 2-3 mm. (inte riva eller finhacka). Då får man bra konsistens och känsla.

Hacka gul lök och fräs i rikligt med olivolja i rymlig gryta tillsammans med kryddorna och soyafärsen.

Tillsätt rotfrukter, selleri och finhackad eller pressad vitlök. Fräs lite i rikligt med olja.

Tillsätt tomatkross, fond, soya och vatten och tomatpuré. Koka och smaka av och känn dig fram tills konsistensen är till behag.

Glöm inte pastan!

Tillsätt sist Belugalinserna. Och sjud några minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *