Veggiburgare på sötpotatis och quinua och pepparrotsgräddfil

Denna tar lite tid. Potatisen ska bakas, och gärna svalna lite. Quinoa ska kokas. Och ”färsen” får gärna stå i kylen ett tag, men inget måste.

 

Ingredienser

  • Hamburgerbröd, skivad schalottenlök, och gräslök att bygga burgaren med
  • 3 dl Gräddfil som du blandar med
  • 3 msk pepparrot (tub eller färsk)Burgare:
  • 600 g sötpotatis (att baka i ugn)
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chillipulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kokt quinoa (kolla åtgång på förpackning)
  • Olja att steka iGör så här

    Sätt ugn på 200 grader och baka sen potatisarna ca 45 min, tills mjuka. Låt svalna och gröp ur skalet.
    Mixa alla ingredienserna till burgarna utom quinoa, till en smet (du kan behöva mer mjöl, ev vete/rismjöl för att få burgarna att hålla ihop). Rör därefter ner den kokta quinoan, och forma biffarna. Låt ev. stå i kylen 1 timme, då lär de hålla ihop bättre.
    Stek dem krispiga på medelhög värme, och sänk lite mot slutet så de blir genomstekta.
    Bygg burgarna enligt tycke och smak!

    Källa:Coop

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *