Servera dessa små krispiga gobitar med ris och nån söt sås, typ Kung Markattas ananas-mangosås.
Barnvänligt om du utesluter cayennepeppar och koriander.
Ingredienser
- 1 pkt Tofu naturell
- 1/2 dl majsmjöl
- 1/2 tsk cayennepeppar (kan uteslutas)
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk sesamfrö
- 1/2 dl ströbröd (alt. krossade cornflakes)
- Jasminris
- Kung Markatta Ananas-Mangosås eller dyl.
- Färsk koriander
Gör så här
Koka riset.Pressa vätska ut Tofun ca 30 minuter. Pensla en ugnsform med matfett och sätt ugnen på 200 grader.
Skiva tofun i 1,5 cm tjocka skivor, och sen vidare till trekantiga bitar.
Blanda mjöl, peppar, ingefära och salt. Blanda runt tofubitarna i detta.
Vispa ägget i en skål. Blanda kokosflingor, sesamfrö och ströbröd i en annan skål. Doppa tofun i ägget och sen i kokosmixen.
Grädda i ugnen 20 minuter, vänd dem efter halva tiden.
Servera med ris, sås och toppa med färsk koriander.