En gammal klassiker som jag lärde mig i Argentina av mamma Mabel.
Det kräver lite träning och god mentor för att få till ett perfekt ”rull” när man tillverkar gnocchisarna.
Ingredienser
- 500 g mjölig potatis
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2-3 dl vetemjöl
Gör så här
Skala och koka potatisen. Låt svalna.
Häll ut det mesta av mjölet och saltet på bordet och pressa potatisen ovanpå. Forma en grop i mitten och kläck i äggen. Ringla oljan över. Arbeta ihop degen till en smidig klump.
Rulla bitvis degen till ca 2-3 cm tjocka korvar och skär sen i 2-3 cm långa bitar, som du formar till små snäckor med gaffel eller gnocchi-räfflor med hjälp av din tumme. Snabba rörelser och lätt mjölat underlag underlättar.
Samla dina gnocchi på lätt mjölat bord tills alla är klara. Koka dem i omgångar. När de flyter upp till ytan är de färdiga, ca 3 minuter. Ta upp dem med hålslev eller nåt. Se till så att de inte fastnar i botten på kastrullen.