Italienskt Vegetariskt

Gnocchi

En gammal klassiker som jag lärde mig i Argentina av mamma Mabel.

Det kräver lite träning och god mentor för att få till ett perfekt ”rull” när man tillverkar gnocchisarna.


Ingredienser

  • 500 g mjölig potatis
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2-3 dl vetemjöl

Gör så här

Skala och koka potatisen. Låt svalna.

Häll ut det mesta av mjölet och saltet på bordet och pressa potatisen ovanpå. Forma en grop i mitten och kläck i äggen. Ringla oljan över. Arbeta ihop degen till en smidig klump.

Rulla bitvis degen till ca 2-3 cm tjocka korvar och skär sen i 2-3 cm långa bitar, som du formar till små snäckor med gaffel eller gnocchi-räfflor med hjälp av din tumme. Snabba rörelser och lätt mjölat underlag underlättar.

Samla dina gnocchi på lätt mjölat bord tills alla är klara. Koka dem i omgångar. När de flyter upp till ytan är de färdiga, ca 3 minuter. Ta upp dem med hålslev eller nåt. Se till så att de inte fastnar i botten på kastrullen.