Asiatiskt Vegetariskt

Mapo Tofu

En favorit om man får till det. Testa gärna Crispy Tofu att servera bredvid.


Ingredienser

  • 1.5 dl sötmandel (100 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 3.5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 0.75 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 400 g fast naturell tofu, tärnad
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 1 dl finhackad gräslök
  • Ris

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Mixa mandel, tomatpuré, majsstärkelse och vatten med en stavmixer.

Hetta upp oljan i en stekpanna, det ska vara hett. Stek vitlök, chili och ingefära någon minut. Tillsätt sichuanpepparn mot slutet och därefter tofun. Vänd rund försiktigt och stek någon minut till.

Häll på mandelblandningen och koka ihop ett par minuter.

Smaka av med soja, sesamolja och socker.

Garnera med gräslök.

Servera med ris.