Vad göra med all nyskördad zucchini? Plättar! Tänk rårakor eller raggmunk med touch.
Jag använder riven halloumi eller smulad fetaost, samt blandar ibland i lite riven potatis så barnen ska bli helt nöjda. Löken är viktig, och får gärna bli lätt svedd i kanten. Servera med myntayoghurt eller bara rårörda lingon. Eller varför inte klyftpotatis?
Ingredienser
- 1,5 kg zucchini
- 1 tsk salt
- 5-6 salladslökar
- 150 g fetaost eller haloumi
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- Svartpeppar, olja och smör
Myntayoghurt
- Grekisk yoghurt
- Torkad mynta
- Citron
- Salt
Gör så här
Riv zucchini grovt och salta. Låt vattna ur ca 15 minuter och krama ur resterande vatten med händerna. (Förbered eventuellt klyftpotatis: 225 grader i 20 minuter med olja och örtkryddor). Strimla löken fint. Smula feta eller riv haloumi. Blanda allt till plättarna och stek i smör och olja tills gyllene vackra.
Blanda ihop myntayoghurten.