Lina introducerade mig för denna twistade klassiker. Bild kommer!
Ingredienser 2 pers
- 200 g äggnudlar
- 100 g rökt sidfläsk eller bacon
- Rapsolja till stekning
- 2 vitlöksklyftor
- 2 ägg
- 1.5 msk soja
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk strösocker
- Salt och svartpeppar
- 2 salladslökar
- 2 tsk rostade sesamfrö
- 1 rejäl näve parmegiano reggiano
Gör så här
Koka nudlarna al dente, 1 min kortare än angiven koktid.
Skölj nudlarna direkt i kallt vatten, låt rinna av.
Skär fläsket i tärningar och stek knaprigt. Hacka vitlök och låt svettas med fläsket mot slutet.
Vispa ihop ägg, soja, sesamolja, socker, lite salt och peppar.
Strimla salladslök fint.
Lägg nudlarna i pannan med fläsket, blanda runt ett par minuter.
Tillsätt äggblandningen, sesamfrön och blanda runt rejält i den heta pannan.
Strössla över lök och servera pronto med parmegiano Reggiano och mycket svartpeppar.