Det som tar lite tid är att tärna auberginen.
Ingredienslista
- 500g aubergine
- (ev lite veggifärs)
- Olivolja
- 1 röd paprika
- 1 stor gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 pluttar tomatpuré
- 0.5 msk spiskummin
- 0.5 msk paprikapulver
- 0.5 tsk chiliflakes
- 800 g krossade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning eller köttbuljong
- 400 g (netto) canellinibönor eventuellt kompletterad med kidney/vita/kikärtor
- 1 msk honung
- 0.5 msk vinäger
- Salt&peppar
- Lantbröd
- Färsk persilja eller koriander
Gör så här
Tärna aubergine smått, ca 3×3 mm. Lägg i durkslag, salta och låt rinna av om du har tid.
Tärna paprika. Hacka gullök och vitlök.
Stek aubergine (ev tillsammans med veggifärs) ganska kraftigt i en gryta med mycket olja.
Tillsätt gullök, vitlök, kryddorna, tomatpuré och fräs några minuter till.
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning. Låt sjuda 10 min.
Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.
Servera med bröd och färsk persilja /koriander.