Ingredienser pajbotten
- 3,75 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 krm bakpulver
- 100 g margarin
- 1 dl vatten
Ingredienser maräng
- 3 äggvitor
- 6 msk strösocker
Fyllning
- 2,5 dl strösocker
- 0,75 dl potatismjöl
- 3 msk vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 3,75 dl kokande vatten
- 3 äggulor
- 2/3 dl citronjuice
- Ev. citronskal, EJ det vita av skalet!
Gör så här
Pajbotten: Ugn 200 grader. Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver. Smält ihop margarin och 1 dl vatten i en kastrull. Blanda i de torra ingredienserna till en deg. Tillsätt ev mer vatten för bra konsistens. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga kanterna. Grädda 10-12 minuter, 200 grader.
Fyllning: Riv citron och pressa fram juicen. Vispa äggula lätt. Blanda socker, potatismjöl, vetemjöl och salt i en kastrull. Tillsätt kokande vatten, koka på LÅG VÄRME under OMRÖRNING tills den blir seg. Tag av kastrullen och tillsätt äggulor. Värm åter upp och rör hela tiden, ca 2 minuter.
Tag bort från plattan, tillsätt citronsaft och skal.
Låt allt svalna, botten och fyllningen.
Lägg nu fyllningen i pajen/formen. Vispa äggvitor till hårt skum, tillsätt socker försiktigt. Bred ut detta över fyllningen och grädda skiten 200 grader tills fin färg. Tag ut och låt svalna. Klart.