Asiatiskt Vegetariskt

Lins- och morotsbiffar, röda linser

Färsen får en tjock konsistens som är lätt att forma. Den håller ihop under stekning och blir riktigt krispig. En del av ”hemligheten” är att använda torkade linser, som inte kokas, men döremot körs i mixer. Ska dock blötläggas 6h!!


Ingredienser

  • 3 dl torkade röda linser
  • 4 msk tahini
  • 4 vitlöksklyftor
  • 300 g morötter
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrö
  • 4msk potatismjöl och eventuellt lite ströbröd
  • 2 msk fryst persilja
  • 1 tsk salt & peppar
  • Mycket olja till stekning
  • Ev lite ströbröd för fastare konsistens
  • Tillbehör: makaroner och ketchup eller färdig tikka masala med ris eller naan.

Gör så här

Blötlägg 6h eller mer och skölj av linserna. Det fina är att inte koka linserna, så blir konsistensen bättre.

Riv morötter fint och pressa ut saften rejält (i ett glas). Drick upp juicen.

Mixa linserna med tahini och vitlök och salt/peppar. Blanda med de rivna morötterna, sesamfrö, ägg, potatismjöl, persilja. Tillsätt ströbröd och låt dra 5 minuter om du vill ha fastare smet.

Forma till biffar eller bollar och stek i rikligt med olja.

Gör klart tillbehören som ris, makaroner, naan.