Många moment, men inget avancerat. Gör ratatouille i förväg så går det få till denna smått festliga rätt mitt i veckan.
Ingredienser ratatouille
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 2 gula lökar
- 1 röd paprika
- 3 vitlöksklyftor
- 1 jalapeno (eller Sambal Oelek)
- 0.5 dl riven färska ingefära
- 1 kg krossade tomater
- 2 msk koncentrerad kycklingfond eller motsvarande
- Salt & peppar
- Ev lite honung
Ingredienser kycklingen
- 500 g kycklingfilé
- 1 dl vetemjöl
- 200 g halloumi
- 2 ägg
- smör och olja
Gör så här
Tärna aubergine, zucchini, paprika. Skör gul lök i klyftor, pressa vitlök och hacka jalapeno, urkärnad.
Stek allt detta utan att de får färg. Tillsätt tomatkross, fond, salt, peppar, honung. Puttra i 10 min.
Riv halloumi grovt och blanda med mjöl. Vispa äggen i en tallrik. Skär kycklingen i tunna små filéer och salta dem. Vänd sen i ägg, därefter i mjöl/halloumi-blandningen.
Stek kycklingen ca 3 minuter per sida på ganska hög värme.
Servera med ratatouille.