Du kommer inte sakna kött!
Ingredienser
- 200 g halloumi
- 300 g morötter
- 1 stor gul lök
- 1 röd paprika
- Smör
- 1 dl röda torkade linser
- 1 burk krossade tomater
- 2 pluttar tomatpuré
- 200 g svamp (ostronskivling är bäst)
- 1 plutt dijonsenap
- 2,5 dl syrad grädde eller Smetana/Creme fraiche
- Salt
- Kokt ris och sockerärtor
Gör så här
- Skär morötter till små stavar, och koka dem väl al dente ca 5 minuter.
- Skär osten i ca 1 cm tjocka strimlor.
- Hacka lök. Skär paprika och svamp i småbitar och fräs i smör i en gryta.
- Tillsätt linserna och fräs 1 minut. Tillsätt krossade tomater och koka 5 minuter.
- Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde/Smetana. Låt koka på svag värme 2-3 min tills linserna är al dente.
- Fräs haloumi i smör tillsammans med morotsstavarna i en stekpanna i hög värme ca 2 min. Vänd ner i grytan och smaka av med salt.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Servera!