Vardagsmat Vegetariskt

Halloumi stroganoff med morötter

Du kommer inte sakna kött!


Ingredienser

  • 200 g halloumi
  • 300 g morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • Smör
  • 1 dl röda torkade linser
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 pluttar tomatpuré
  • 200 g svamp (ostronskivling är bäst)
  • 1 plutt dijonsenap
  • 2,5 dl syrad grädde eller Smetana/Creme fraiche
  • Salt
  • Kokt ris och sockerärtor

Gör så här

  • Skär morötter till små stavar, och koka dem väl al dente ca 5 minuter.
  • Skär osten i ca 1 cm tjocka strimlor.
  • Hacka lök. Skär paprika och svamp i småbitar och fräs i smör i en gryta.
  • Tillsätt linserna och fräs 1 minut. Tillsätt krossade tomater och koka 5 minuter.
  • Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde/Smetana. Låt koka på svag värme 2-3 min tills linserna är al dente.
  • Fräs haloumi i smör tillsammans med morotsstavarna i en stekpanna i hög värme ca 2 min. Vänd ner i grytan och smaka av med salt.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Servera!