En av mina första vegetariska biffar jag stött på där ute där kidneybönor och korianderfrön får dominera tillsammans med underbar rödbetstzasikin.
Ingredienser
- 1 rödlök
- 4 vitlöksklyftor
- 0,5 dl färskriven ingefära
- 4 msk malen koriander (frön)
- 1-2 msk chillipulver
- 3 msk soja
- 2 burkar röda bönor
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- Ev. 2 msk färska hackad koriander
- 2 msk grahamnmjöl
- 2 msk olja
- salt och peppar
- Bröd att servera i, alternativt ris Rödbetstzatziki
- 2,5 dl matlagningsyoghurt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 rödbetor
- salt och peppar
Gör så här
Skala och hacka rödlök och vitlök. Riv ingefära. Fräs lök, ingefära, koriander (de malda fröna) och chilipulver i lite olja. Låt svalna.
Skölj bönorna rejält och mixa dem i matberedare eller för hand med den kryddade lökblandningen, ströbröd, färsk koriander, ägg och soja. Smaka av med salt och peppar.
Forma till biffar och vänd dem i mjölet. Stek biffarna minst 2-3 minuter per sida.
Tzatziki
Blanda vitlök, rivna rödbetor och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra ett tag.
Servera med bröd, ris eller sallad.