Vegetariskt

Veggoburgare med rödbetstzatziki

En av mina första vegetariska biffar jag stött på där ute där kidneybönor och korianderfrön får dominera tillsammans med underbar rödbetstzasikin.


Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl färskriven ingefära
  • 4 msk malen koriander (frön)
  • 1-2 msk chillipulver
  • 3 msk soja
  • 2 burkar röda bönor
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • Ev. 2 msk färska hackad koriander
  • 2 msk grahamnmjöl
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • Bröd att servera i, alternativt ris Rödbetstzatziki
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 rödbetor
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och hacka rödlök och vitlök. Riv ingefära. Fräs lök, ingefära, koriander (de malda fröna) och chilipulver i lite olja. Låt svalna.

Skölj bönorna rejält och mixa dem i matberedare eller för hand med den kryddade lökblandningen, ströbröd, färsk koriander, ägg och soja. Smaka av med salt och peppar.

Forma till biffar och vänd dem i mjölet. Stek biffarna minst 2-3 minuter per sida.

Tzatziki

Blanda vitlök, rivna rödbetor och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra ett tag.

Servera med bröd, ris eller sallad.