Ingredienser:
5
750 g vetemjöl ( ungefär, testar mig fram)
25 g jäst
25 g smör eller margarin
2,5 dl mjölk
0,5-1 tsk salt
1 ägg till pensling
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm tills fingervarmt. Blanda upp med jästen.
Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand, tills du har en smidig deg som inte klibbar nämnvärt.
Jäs 40 minuter.
Knåda degen lätt. Forma till bollar, en per bröd, ca 80 gram. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem med mjölad hand. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
Pensla bröden med uppvispat ägg alternativt mjölk/vatten. Strö övet sesamfrön.Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.