Gnocchi

  • 800 g (skalad) mjölig potatis
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

 

Gör så här

Skala och koka potatisen. Låt svalna.

Häll ut det mesta av mjölet och saltet på bordet och pressa potatisen ovanpå. Forma en grop i mitten och kläck i äggen. Ringla oljan över. Arbeta ihop degen till en smidig klump. Rulla bitvis degen till ca 2-3 cm tjocka korvar, och skär sen i 2-3 cm långa bitar, som du formar till små snäckor med gaffel eller gnocchi-räfflor, med hjälp av din tumme. Snabba rörelser och lätt mjölat underlag underlättar.

Samla dina gnocchi på lätt mjölat bord tills alla är klara. Koka dem i omgångar. När de flyter upp till ytan är de färdiga, ca 3 minuter. Ta upp dem med hålslev eller nåt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *